Tävlingarna är igång

Ja, det har du säkert märkt - att Skidskyttet, och hela OS förresten, har dragit igång. Det har varit hektiska dagar för att få allt klart här på Laura Arena. Det flesta i Organisationskommittéen har liten erfarenhet med sporten och med storevenemang så det har varit trögt att få saker och ting gjort. Nu är det mesta på plats och vi har redan korat 3 st guldmedaljörer.
 
 
Första guldmedaljen gick till en 40-årig norrman, Ole Einar Björndalen - en fantastisk tävlingsmänniska som helt riktat in sig på OS och legat på höghöjdsträning när de andra skidskyttarna kört Världscupen. Allt till stor glädje för mina arbetskamrater som nästan alla är norrmän.
 
 
 
Här är de alla i matsalen där en engelsk firma sköter köket. Maten är OK men i god engelsk stil så säkerställer man att det som serveras inte visar några som helst livstecken genom att koka det ordentligt.
 
Som sagt tidigare så är nu det mesta på plats och tävlingsledningen kan tillfälligt andas ut - det blir inga förskjutningar i inledningen av tävlingsprogrammet.
 
 
Här är det tävlingschefen Franz som slappar i vinnarfåtöljen.
 
Producenten Ola, repris-chefen Simen, spotterbossen Inger och jag gjorde en tur ner till Adler och det stora
TV-centret på den nya, fina och dyra vägen.
 
 
Anledningen till färden var för att träffa våra chefer på OBS, Olympic Broadcasting Systems, och att tillsammans med våra kollegor från de andra arenorna informera om läget och för att få en repetition av reglerna för sändningarna. Allt skall ju ha en gemensam OS-look.
 
 
Produktionschefen Mark, i vit skjorta, höll i mötet och berättade om hur långa bildsekvenserna i inledningen av sändningarna skall vara, vilka bilder vi skall visa om det händer saker som inte tillhör själva tävlingen och en hel del annat som ingår i vårt jobb. Längst till vänster sitter vår närmaste chef - Makoto.
 
Adler var varmt och skönt men inte riktigt så man tänker sig en värdstad för Vinter OS.
 
 
Bättre då att ta sig tillbaka upp till bergen och den riktiga vintern.
 
 
Upp till vår stiliga Laura som ligger och gottar sig i alpsolen
 
 
Där träffade jag tävlingsledningen som, med stort intresse, följde dragningen av startnumren till damernas sprinttävling.
 
 
Så var ännu en dag till ända och molnen drar in från Svarta havet. Lamporna lyser på arenan och till höger på bilden nedan ser man stugbyn där längdåkarna och skidskyttarna bor. I bildens mitt glimtar några små ljus - det är Krasnaya Poljana - byn där jag bor.  
 
 
Pasdravljàju Norvègia! - Grattis Norge!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: carina

skönt att du inte behöver oroa dig för att bli matförgiftad!

2014-02-11 @ 19:06:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0