Dags igen

Så var det dags igen att åka till Olympiska Spelen - denna gång Vinter-OS i Sotji.
Lite annorlunda resande denna gång med start sent på kvällen och några nattimmar i Moskva där en liten glad morgonpigg (kl 04:00) välkomstkommitté var det första tecken på Sotji OS.
 
 
Inte lika välkomnande var vädret vid ankomsten till själva vinter-OS-staden Sotji. +8 grader och regn.
 
Men på flygplatsen fixar de i alla fall det viktigaste på hela resan - det som gör att man kan röra sig någorlunda fritt under OS - ackrediteringen.
 
 
Och förresten är det ju inte Sochi som är OS-stad. Adler heter den egentliga centralorten för dessa spel där hälften av arenorna ligger i det s.k. Coastal Cluster - men av någon anledning har man sagt att det är grannstaden Sotji som är värd för spelen.
 
Ja i alla fall så är bägge städerna badortor vid Svarta Havet, på samma breddgrad som Nice eller Monaco och därför är det arenorna för inomhussporterna som finns här - för ishockey, konståkning, skridsko, curling bl.a.. När man ändå byggde så flott så la man till en Formel 1 bana också som slingrar sig mellan arenorna.

 
Resten av arenorna befinner sig trekvarts resa upp i bergen i Krasnaya Polyana. Trekvart nu för tiden efter att den omdebatterade vägen och järnvägen byggts i dalgången upp till den tidigare nationalparken - nu OS’ Mountain Cluster. Vägen/järnvägen sägs ha kostat 800 milj dollar så man åker på den med andakt.
 
 
Mitt boende i Krasnaya Polyana är en trerummare där jag är första hyresgäst - och det märks. Byggjobbarna hade nog behövt någon vecka till för att få det hela klart. Här mitt lilla kryp-in i färgerna brunt och beige.
 
 
Stegen står kvar på balkongen, elen fungerar bara i ett av rummen, duschslangen hann man inte få dit, borrmaskinen i rummet bredvid avslöjar att dom inte är riktigt klara där - men va´ fasiken - jag skall ju jobba på dagarna och inte sitta på rummet.
 
Alltså - liften upp till arenan så snabbt som möjigt för att se hur det ser ut där.
 
 
Ja det var väl inte så inspirerande direkt. Idag hade det inte blivit något skidskytte men man skymtar i alla fall de olympiska rigarna genom dimman - eller är det kanske molnen. Vi är ju ändå uppe på 1.500 meter.
 
Ner med liften och i säng för nya tag i morgon.

Spakåjni nåtj! - God Natt!

Kommentarer
Postat av: carina

härligt att din blogg har vaknat till liv.

2014-02-02 @ 11:25:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0