Nödvändigheten med att cykla

Cykelturen till jobbet gick utmärkt! Helt utan syrgas eftersom ett åskväder lämpligt nog hade rensat luften och spolat av gatorna - men fortfarande ganska mycket trafik.



10 min före mediabussen var det ankomst till IBC och säkerhetsvakterna blev så chockade över att cykel användes som färdmedel att de missade hela röntgenundersökningen av mig och bagaget. Bara att rulla min på området och låsa fast cykeln vid första bästa Mercedes.


En ny dag på jobbet (EBU Ops) på IBC level -1 (dvs källaren) är inte mycket att skriva hem om.




Möjligtvis det att våra kontorstelefoner fungerar, att jag fått ännu en ryggsäck och att SVT anlänt för att förbereda sina  sändningarna.


OK - jag har dragit på det men nu är det dags. Anledningen till cykelfrossan är maten!


Kinesmat är GOTT! och BILLIGT! Anpassningen till de lokala förhållandena har gått så långt att vi nobbar IBC-lunchen för att den är för dyr och för att portionerna är för små. Att betala 40 kronor för en 2-rätters känns helt otänkbart när chinese-take-away kostar 25 kr och då får man hela programmet - soppa, vårrullar, nudlar, kycklingspett - tutti. Och vid middag är det bara att peka, nicka och äta - det blir aldrig mer än 50 kr hur man än anstränger sig och hur mycket man än äter (så länge man håller sig borta från hotellet och turistfällorna). Det är helt förödande!!


Middag med EBU Ops Kinamat - en masse Kan vara fladdermus Kan ha varit skrattmås 

Stor OS buffé redan till frukost 7-rättersmiddag T.v. - fisk, mitten övre - kyckling, mitten nedre - grodlår, t.h. - mera fisk B-vitamin lär vara nyttigt

Idag har vi dock dragit ned på förlustelserna och nöjde oss med en tvårättersmiddag av okänt innehåll eftersom servitrisen varken med ord eller charader kunde få oss att förstå vad vi fått på tallriken.

Något bättre alltså men fortfarande ruskigt mycket plus på GI-kontot.

Pedale necesse est - eller vad det kan heta. Jag jobbar vidare på tesen om att det är nyttigt att cykla så får vi se vart det leder.

Zâocan jî diân? - vilken tid öppnar frukosten?


Kommentarer
Postat av: L

Grymt kul att du skriver så mycket paps :) och alla bilder, det hela blir mycket lättare att hänga med och förstå då. Kolckrent det där med röntgen!!

Tomt i huset utan dig...

Puss

2008-07-29 @ 23:14:50
URL: http://lbjurs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0