Arbetsintyg

Ja - vi jobbar också.

Det har, enligt välunderrättade källor, framkommit tankar om att det inte skulle förekomma arbetsuppgifter under Kina-resan vilket härmed skall bevisas. Att det finns alltså!
Resan består alltså inte bara flådiga middagar och cykelexkursioner i Beijings fashonabla utkanter som man kan tro.

Till att börja med kan jag berätta att vi idag hade vår andra sändning eller Summary som det kallas. Åtta fotbollsmatcher sändes ut i sammandrag under trekvart. Sveriges första insats under detta OS fanns med in gårdagens Summary och damernas resultat i fotbollsmatchen mot värdlandet Kina var väl inte helt lyckat - 1-2.

Summaries (som sänds 3 st varje dag i längder mellan 30 och 60 min) - och som alltså är sammandrag av de olika sportevenemangen under OS - föds i rummet bredvid mitt där Ivar Ragne och Odd (norrmän) tar fram förslagen på vad som skall vara med i sändningarna

 

De skickas sedan över till Svein Morten (norrman) och mig för att vi skall schemalägga redigerarna, organisera bandningarna och kvalitetskontrollera sammandragen.


 
(4 skärmar - ganska imponerande va´?)

Planeringen presenteras för redigerarna och inspelningsteknikerna i form av ett Excel-dokument enligt patenterad modell - här är lördagens schema (Day 1)



Ja det sa syns kanske lite dåligt men grundidén är väl glasklar?!? Med våra Summaries som oranga fyrkanter på tidslinjen! .....och de röda strecken som de olika sporterna!....................eller kanske inte?

Sedan tar Ingest (Inspelningen) över och försöker tyda krumelurerna på schemat för att se vilken av de 50 arenorna som skall till vilken redigeringsenhet



och när de (engelsmän, rumäner och scheweizare) har bestämt sig för fördelningen konsulterar de Master Control (engelsmän, spanjorer och ytterligare någon norrman) som tittar på sina skärmar för att hitta de rätta signalerna



Många TV-apparater e´ re´!

Sedan är det då dags för redigerarna att ta plats i sina bås.



18 stycken är dom så det går inte att presentera alla - jag väljer en som varit med i både Aten och Turin och som sätter sin prägel på stämningen här i Beijing - Timo from Finland



efter välkomstfesten även känd som Helsinkin Elvis



(Hans fru är präst i den finska OS-truppen.)

Uppgifterna om vilka sporter Summaryn innehåller förmedlas ut över världen av Informations avdelningen (tyskar, norrmänn (igen!), spanjorer och en fransyska)

 

med hjälp av IT-avdelningen (spanjorer med en spansk-norsk chef)



Sändningarna av våra Summaries övervakas sedan av Continuity (holländare, portugiser, rumäner, tyskar......



......åssa Johan från Åre förståss!)



Å skulle något, mot förmodan, gå fel så beror det på den här mannen, vår tekniske chef - señor Javier Polo (jag tror han är brorson, eller nå´t,  till Marco)



Ja efter en så här lång genomgång av vårt arbete så känns det angeläget att få något i magen och varför då inte följa med till en restaurang som vi besökte härom kvällen.
Den vill efterlikna den siste kejsarendynastin, Qings, matställe och inryms i en stor trädgård - inte alls långt från vårt hotell.

Välkommen!



Det är jag som är till höger i bild! Sparris närmast och pilgrimsmusslor till höger Peking-anka i  Trädgården runt borden går inte av för hackorna!  Det finns även platser inomhus




Jiézhàng! - Check, please!

Kommentarer
Postat av: carina

varför får svein morten bara ha en skärm o du tre? bestämde ni d efter att försökt se honom i ögonen efter hemresan från peking-anka-restaurangen?

2008-08-07 @ 23:33:42
Postat av: Clas

På min tid, m.a.o på 60-talet, t.ex Mexico-OS 68 så var jag 1 (en) person (svensk) som stod för planering, bandning, redigering, kvalitetskontroll m.m. Man undrar om utvecklingen verkligen gått framåt? Inga långa diskussioner, inga språkproblem och knappt ingen färg i den enda monitorn.

Efter sändningarna var det oftast måltid med inplastad ostfralla och lättöl i bandrummet. Inga vackra kvinnor eller fina restauranger. Det du !

Tack Jakob för fina bilder och intressant läsning.

Hälsar avundsjuka svågern Clas (f.d bandredaktör på SVT)

2008-08-08 @ 07:26:45
Postat av: Jakob

Svein Morten missade första lektionen på chärm-kursen. That's why!



Clas - på 60-talet fanns Litte och Marie som hade koll på alltig i gröna boken. Den försvann kring 1978 och sen dess har allt varit kaos!

2008-08-08 @ 10:14:38
Postat av: Sara

Står och kollar på OS-invigningen på jobbet.

DEN ÄR HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELT SJUK!!! Vet inte om ni fick möjlighet att se "jättens" promenad från Himmelska Fridens Torg till arenan men det var blande det häftigaste jag någonsin sett! Nerräkningen var en nedräkning av klass!

Nu ska det bli spännande att se vem som bär den svenska flaggan...

Önskar man vore där.

2008-08-08 @ 15:32:24
Postat av: Mats

Det känns lite skakigt att portugiser, holländare och rumäner är Continuity-ansvariga. Men där handlar det säkert om fördomar från min sida. Annars en föredömlig step-by-step-genomgång av hantverket. Jag känner mig nästan mogen att hoppa in någonstans i kedjan och ge järnet.

2008-08-11 @ 15:21:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0