A walk in the Park!

Nu är vi halvvägs in i evenemanget - 24 Summaries av  47 är avklarade och 8 dagar av 16. Allt fungerar bra och den värsta stressen och spänningen är borta. Operationen går väldigt lungt och stillsamt vidare.

Farligt! farligt! När man inte är på tårna kommer misstagen som ett brev på posten. Å som ett brev på internposten kom chefens skrivelse om just att vi inte får tappa fokus och börja slarva i vårt arbete

Lite slarvigt blev det på väg till jobbet imorse. Cykeltur i det fina sommarvädret med klarblå himmel förbi parken  - var inte att tänka på. Fullt med lördagsflanerande Beijing-bor så det var bara att stanna och ta del i verksamheten.

Solfjädersdansen var väl inte direkt tänkt för mig så det fick stanna vid ett par foton.



  

En annan aktivitet som är populär bland äldre damer är "fjäderbollskickning" eller vad det kan heta. "Bollen" liknar en badmintonboll men är tyngre så det går ganska snabbt.



Ping-pong spelas lite överallt och alla åldrar är representerade
 


Parken ligger vid en stor genomfartsgata men väl inne bland grönskan upplever man ett behagligt lugn och man anpassar sig snart till det makliga tempot. Många barnfamiljer har med sig mor- och farföräldrar till parken.



och barnen tittar nyfiket när man närmar med kameran.

     

Den kinesiska "blöjan" är väldigt lättanvänd och spar in en massa sopor.
 


Hela området var en stor grop för några år sedan men lagom till OS finns nu här exempel på kineskskt hantverk av mastodontformat.



 

Men man kan ju inte sitta och drömma hela dagen så jag lämnar parken



och tar mig an taxibilarna för att komma fram till National Stadium där kvällens huvudnummer är finalen på 100m herrar.



Efter en lång arbetsdag och efter att ha velat fram och tillbaka en hel del tog dock magen överhand över förnuftet och det blev ett restaurangbesök istället för friidrott. Så här i efterhand kan man konstatera att det var ett av de sämre besluten under vistelsen här i Beijing med tanke på vad mannen här nedan ställde till med.

 

© Getty Images


Ett fantastiskt världsrekord som gör att jag kommer att gå till sängs hungrig många kvällar i fortsättningen eftersom idrotten framöver kommer att hårdprioriteras.

Niǎocháo yuǎn ma?  -  Is the National Stadium far from here? 
 

Kommentarer
Postat av: L

Åååååååhh, kan inte vi adoptera en kinesisk lillebror till mig!?

Och pappa, gråt inte över spilld mjölk - jag missade också loppet..tennisfinalen också för den delen.. Om 10 dagar kommer du hem!!



Bisous - Puss

2008-08-17 @ 22:36:25
URL: http://lbjurs.blogg.se/
Postat av: Jakob

Hej Lisa! Wissman får du dock inte missa. Han springer semifinal imorgon, tisdag. Vet inte ännu vilken han spinger i - men första går 15.45. Jag tänkte gå dit och titta för Stefan Holm skall ju hoppa final samtidigt. OS har en jättebra hemsida för startlistor, resultat mm. http://results.beijing2008.cn/WRM/ENG/Schedule/index.shtml heter den. Kram Pappa

2008-08-18 @ 06:53:36
Postat av: Sara

Varför åka till en stad bara för att jobba?? Tvivlar inte på att du jobbar många av dygnets timmar (vet ju hur det kunde bli i Aten - middag vid 02), men det är underbart att se och höra om allt annat du hittar på! Keep up ALL the good work:)

Stor kram

P.S. Lägenheten börjar ta fin form...D.S.

2008-08-18 @ 09:17:06
Postat av: nenne kihlborg

I min nya TV kommer idrottarna rakt i i rummet - även Susanna Kallurs tårar- det var synd om henne. Jag känner mest för dom som misslyckas. Roligast är att läsa dina bloggar. F&S har börjat - det är skönt här på hemmaplan. kram Morsan

2008-08-18 @ 22:01:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0